Rabu, Disember 01, 2010

kau xkan pernah mengerti

KAU XKAN PERNAH MENGERTI

KAU XKAN PERNAH MEMAHAMI

KAU XKAN PERNAH MEMAAFI

KAU XKAN PERNAH MELUPAI

KAU XKAN PERNAH MENGHARGAI

KAU XKAN PERNAH MENYINTAI

hanya yg ada... air mata kesedihan.. be strong babeh...=)

i need u.... only u yg tahu...=)
i love u....

Selasa, November 30, 2010

TS

hahahhaa....tgk tajuk tu...TS... ape korg egt??

mesti TIMES SQuARE kan???

ha ha ha ha.... korang SALAH !!!!

jawapan sebenar adalahhhhhh...........................

.....................................................

....................................................

T

I

N

I

S

E

N

G

E

T

^__^

huhuhuhuhu.......

i love u tini sengettt..........=P

keh keh keh.....

Ahad, November 28, 2010

M-A-H-A-2-0-1-0

tarikh :: 27 nov 2010
lokasi :: Tapak maeps
masa :: 1200 hingga 1800
xtvt :: jalan ~~ mkn ~~ begambo ~~ cuci mato.... =_=
ape yg ada :: mcm2 ada~~^__^
teman bersama :: asz n fufu
best ke tidak :: bestttt......
ape yg sakit :: tumit kaki
penat ke tidak :: opkozzz......
ade gmbo?? :: saksikan la mana yg ada kat bawah ni ye...huhuhu... zassss.....







*****baissss*****

Khamis, November 25, 2010

FYP

yaaa..... salam sume...=) FYP = Final Year Project.... bosan kan....huhuhu... kat bawah ni pic kitorg masa kat bukit besi,.. santai2 time... leh la jalan2... ade kete prof.. kalu x..x dapek la kan... saksikan la... nak cite pasal perkembangan FYP cam mls... haha... k zassss...... layan~~~~




Khamis, Oktober 28, 2010

cerita sedih

**************************************************



nak cite lagi.. hari ni aku ACCIDENT ko.. tau x??
XCIDEN!! haaa... hehe.. =).. tgk aku senyum.. sedekah.. citenye mcm ni... arni kitorang ade presentation analysis account.. masyaAllah.. ssh la kan.. cam bese.. keje tungkus lumus tdo lewat segala kan.. xpe2.. dah biasa keje last minit.. aje.. dah mmg stail.. haha.. =).. so, present la ngan cuak2.. agak2 gak kene bantai kan..cam besa.. emang dasar la kene dgr n cuba jawab sedaya nya..xpe...nasib org lain2..mgkin nasib group aku kurg baik..byk timbul persoalan dr forecasting tu kan.. sokey2..xde hal la dok.. hehe.. saboo.. tp cik lili kesayangan sy agak muram..sebab die lg bekerja keras utk itu..xpe cik lili..kite dah usaha sedaya upaya kan..kan..kan.. hehe..(yeke???).. ye le.... hurmm.. pas hbs clas segala.. pulang la,, nak singgah SS jap ngan en zuki n en aboi... nak bli brg utk trip esok..hurmm.. tp!! moto aku yg ditunggang cik lili xcident!!.. sedey sgt.. tekejut n segala perasaan ada.. kifarat cik lili.. sy xsalahkan awak tau.. awk jgn la ckp lg awk yg slh.. tu sume tu dah ketentuan.. pusing2 celah mana pun kite ttp akan xcident kan.. awk yg teruk dr sy kan cik lili.. mkn ubat tau.. moto leh baiki..xpe.. jgn esau sgt.. kesihatan sy ngan awk tu penting.. sok nak g trip.. jgn lupa mkn ubat, sapu ubat segala k.. jgn degil!! n jgn tdo lewat tau.. sok bus kite kul 10 pg.. =).. hope bus kite selamat smpai esok.. seram gak..tp byk2 bc doa k..=) hrp2 kite gembira kat sana k..sume tu kenangan.. tp keje jgn lupa.. collect data.. yup..collect data ye.. harap2 x konpius la kat sana t..seram2... prof lak x folow..=(.. hee... **prof..kami akan jg diri..jgn esau tau...=).. ok lah... dah mkn ubt, ase ngantuk2..mau tdo jap..pastu nak kemas brg segala.. yippp!!!




***************************************************

Isnin, September 06, 2010

air mata bonda

hari ni buat kali ke 2 aku tgk mak aku menangis.. menangis yg smp teresak2... selepas kali pertama nya sewaktu pemergian arwah bapak... mak sedih... mak menangis.. kenapa org tu sanggup buat mak mcm ni.. demi Allah yang Maha Esa lagi Maha berkuasa... Dengan kuasaNya aku memohon Kau berikan balasan pada manusia itu seandainya doa hamba Mu yang teraniya ini di makbulkan.. setiap kesabaran mak..ketabahan mak.. xternilai kuatnya... ujian Mu ya Allah..amat berat dan dapat tertangggung oleh mak.. sesungguhnya...Engkau Maha Penyayang...di uji hambanya dengan ujian yang diyakini mampu di tanggung... InsyaAllah... Mak kuat kan.. sabar.. suatu hari nanti Allah pasti kan membalas kezaliman manusia yg zalim... xmati kita mak tanpa tanah... xmati kita di caci.. dan x mati juga kita dihina... Allah Maha Berkuasa... amin...amin..


sayang mak...



Selasa, Ogos 31, 2010

my far-me-li


keluarga ku yg bahagia...^_^

BAPAK.. we'll miss u.....

Al-Fatihah utk arwah bapak.... amin.....











** dapat berkumpul 1 keluarga.....bukan senang kan!!! kadang2 raya pon xterkumpul semua.... harap kami sekuarga sentiasa bersatu...
amin.......

Isnin, Ogos 30, 2010

hapi fasting des..^^

lihat!! lihat!!

^__^ luv all... ni pic semalam.. majlis berbuka puasa utk bekas2 student
SEMETRO
ia telah di jalankan di
VILLAGE VIEW
.. terletak nun jauh kat dalam bandar baru bangi..
haishh..agak jauh di situ...=P ... kaki dan tgn yg dapat juin ade la kat-kat 16 org...
(kira la sindri)..=P
best kan??
dapat jumpa kawan2
SEKAMPONG
... ske sgt.. dapat berkongsi cerita...
berborak sakan la kitorg...
sume dah lain2 hala tuju... ade yg dah kerja.. kerja ngan jayanya...
aku?? aku masih lagi belajar... belajar hingga ntah bile..
haha... semalam pakat ramai bawak pasangan hidup masing2...^^
smoga kalian bahagia... n cepat2 la kawen..
leh aku mkn nasik minyak...yummy2...^^
hehe....
KAWEN la CEPAT
weiiii....lalalaa....




Sabtu, Ogos 14, 2010

aku

aku nak ckp yg aku tgh sedih skang ni..sedih..oke!!..
i need u...=(

Afgan – PadaMu Kubersujud

ku menatap dalam kelam

tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

* esok ataukah nanti

ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah

reff:

kau tempatku meminta
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hamba-Mu yang slalu bertakwa

ampuniku Ya Allah

yang sering melupakan-Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu
dalam sunyi aku bersujud

repeat *, reff

repeat reff

pada-MU

Khamis, Ogos 12, 2010

jemput...

jemput makan jom..heheh....^__^....

Rabu, Ogos 11, 2010

kenapa??

1st day pose arini.. kenapa buat sy sedih? awk xpaham sy... smpai hati awak slhkan sy.. sy tau sy xpandai... awk je betol.. sy jugak yg slh dlm hal ni.. sy nk ngs.. tp sy puasa arini.. sy thn... tp msj awk mmg sy nk xnak layan..sebab sy sakit ati ngan sikap awk.. awk la tempat sy mengadu.. tp awak slhkan sy.. sedih nye!!! sedih...

Selasa, Ogos 10, 2010

ahlan wasahlan ya ramdhan...

alhamdulillah... masih dipanjangkan lg umur ku utk meniti hari2 di bulan ramadhan ni... alhamdulillah..aku masih diberikan kekuatan dalam melalui tiap2 dugaan dan ujian dr Mu Ya Allah... insyaAllah.. tahun ni aku akan hiasi ruang2 hari ku dengan beribadat kepada mu ya Allah.. ya Allah... sunyi nye ku rasa.. bgn tdo trus aku tringat esok insyaAllah hari pertama ramadhan.. tp jauh di lubuk hati aku sedih sgt... bila kenangkan thn ni adalah tahun pertama aku berpuasa tanpa ayahanda tercinta... ya Allah... sayunye.. menitis air mata ku bila tringatkan saat arwah masih hidup.. setiap kali waktu bersahur...berbuka arwah setia menunggu kami... tringat lagi bulan puasa thn lepas.. arwah xleh berpuasa akibat sakit perut yg terok.. xsngka penyakitnya meragut nyawa arwah... bapak..ain rindu bapak... tringat waktu aku kecik2., aku ske pelok arwah dr belakang... tdo dengan arwah.. gelak2...gado2..hehe.. gado2 biasa la.. pendapat bercanggah... ya Allah... aku berdoa agar ramadhan tahun ni masih seindah seperti tahun2 yg lepas.. bapak.. ain xkan pernah lupakan bapak... doa,al-fatihah sentiasa ain sedekahkan utk bapak.. buat mak... ain syg mak... mak mesti janggal kan,,,thn ni berpuasa tanpa bapak... berpuasa pon kat umh kak ina.. mst mak sedih.. aku dapat rasakan.. mak jgn menangis lagi... mak kuat... sgt kuat... aku pon kena kuat., mcm mak.. syg mak.. menitis air mata ku ya Allah... aku mohon Kau tabahkan hatiku ya Allah.. amin....

buat seluruh umat Islam :: selamat menyambut bulan ramadhan yg penuh ngan keberkatan.. insyaAllah... tingkatkan amalan, hiasi peribadi ..

Khamis, Ogos 05, 2010

pencurik!!!


PENCURIK!!! ko memang dasar org yg xberilmu... tu la.. kecik2 mak pak ko anta g sekolah ko xnak belajar kan.. mmg aku ckp kasar..memang!! mmg patot buat org yg xda akal mcm ko yg mencurik!! knp ko mencuri?? nak bli dadah? ganja? atau ape?? knp umah mak aku? ko g la rompak kedai emas ke yg mmg dah kaya tu... watpe g mencurik kat umah mak aku.. hbs gelang2 mak aku ko amik...lappy akk aku ko bantai..duit gaji abg aku ko kebas, nset akk aku ko lesapkan,.. ko mmg manusia yg xtau hukum.. ko nak tau ape hukum mencuti ni?? ni ko baca ni.. Mencuri itu adalah salah satu daripada dosa-dosa besar dan mewajibkan potong tangan ke atas si pencuri itu.
Sebagaimana dengan firman Allah yang bermaksud:

”Pencuri lelaki dan pencuri perempuan hendaklah kamu potong tangannya sebagai balasan pekerjaan, dari siksaan daripada Allah, Allah maha perkasa lagi maha bijaksana”

ko nak??? ko mmg layak.. aku kalu dapat ko.. ase nk je aku pijak2 perot ko sampai terburai isi perot.. sebab aku terkejut dengar berita tu mlm td.. ko pukau depa utk ko sebat sume.. ko mmg ptt di hukum..

HUKUM!!! POTONG TANGAN!!!!!
HUKUM!!! POTONG TANGAN!!!!!
HUKUM!!! POTONG TANGAN!!!!!
HUKUM!!! POTONG TANGAN!!!!!

Rabu, Ogos 04, 2010

sebagai teman

Sejauh manakah ketabahan hati
Menempuhi dunia
Walaupun kau jauh
Kau tetap di hati
Temanku
Percayalah

Begitu tulusnya perhatian kamu
Kepada diriku
Hidupku berombak
Namun kau selalu ada kuatkanku

Oh mengapa

Dunia ini begini

Ku cuma manusia biasa

Yang hanya inginkan hidup

Seperti yang lain (seperti juga yang lain)

Mengapa harus begini

Sejak hari itu hatiku terluka

Namun ku sembunyi

Ku juga mengerti

Walaupun terselindung

Kau teman

Aku fahami

Oh Tuhan

Tunjukkanlah jalanMu

Padaku untuk bahagia

Selamanya


Kuatkanlah diri menjalani semua ini





sayang kamu




bercuti dan berjalan-jalan bersama kamu amat menggembirakan aku,,, sayang kamu seluruh hatiku.. smoga kamu juga begitu.. utk kamu sayang..
I LOVE U...

Rabu, Julai 28, 2010

big..big...



lihat logo ini :-
kemudian......
lihat pic ni plak.......
yummyyyyy....yummyyyyy~~~~~
huhuhuhuhu^___^




hye..... =)
lama dah x update blog ni kan... xbest pon..sebab tu xske update....hehehe... ni saje nak cite sikit waktu selebrate besday kakak lili kite.. good sis and good frens.... love her.,,muahhhx!!..=) kejutan dilakukan di Anjung... kedai makan yang terletak dekat sri kembangan... xjauh dari UPM...=) ahli-ahli jemaah yg membuat kejutan ini adalah....


mr Rony....mr Aboi...mr Zuky n miss Ain...


ketua jemaah adalah rony n assistant nye aboi.. mereka la jemaah yg ditugaskan utk mengoder kek..

nice kek..but xmenepati ape yg dikehendaki... kitorg mintak krim bunga coklat... tp die kasi sama warna lak..

putih jugak..mana nak cntik kan...ish3... tapi tape.. kami bedal je makan... kakak lili pon ske kan...^^,

aku ngan zuki pengover line.. hehe... penat la tunggu rony.. lambat betolll... sempat la kami order air n minum

lu sebelom depa sampai...hurmm....

ni la airnya...air limau je...heee.....^^


ni la die besday gurl nye... kakak lilie....hehehe...

moga akak lebih hepi,,berjaya,,dan diberkati....^__^

aminnnnnnnn........

^___________^

Selasa, Mei 25, 2010

buat wanita di luar sana...

assalamualaikum buat kawan2..
ni aku jumpa kat dalam fb frens aku..
aku nk korg baca,...please...agar kita sedikit sebanyak tahu tentang perkara akhir zaman,,,
aku xnak copy n paste t nt macam ciplak hak org..
aku tak suka, jdi aku paste kan link page tu..
korg baca k...
sebagai pengetahuan n kita cuba pikir n renung2kan..


just click here....
SANGGUL TINGGI


p/s : ini hanya sekadar gambar...tiada kene mengena samada yg msh hidup mahupun yg dah meninggal dunia...

Ahad, Mei 23, 2010

crEDit uTk FatYn


p/s.... bende ni mmg ade kene mengena dengan yang masih hidup...huhuhuh...=P

sAyaNg mAK...

hehehe...hari ibu dah lepas..tp aku baru nak post kat blog aku ni..
saje nak menambah post..hihih..
buat bonda tercinta..hajah maruiah bt haji masri..
mak..ain sayang mak sgt2..
sementara mak masih ada, ain akn cuba menggembirakan mak
dan bangga ngan anak mak ni..=)mak dah banyak berkorban utk ain..
terlalu banyak..sakitkan melahirkan ain..
n sakit jugak membesarkan ain..
mak tetap tabah kan membesarkan anak mak yg ramai..
seramai 11 org.. =).. harap sume berjaya..
boleh balas jasa mak..
arwah bapak dah xde..kalu x, mak sentiasa ngan bapak..
xpernah berpisah.. rindunye kat arwah bapak..i love him so much...=""(

buat mak...

i LOVE u... i love u mom....

Ahad, Mei 16, 2010

hati semakin terubat

Fb. facebook..
hahaha...bermasalah ke benda ni?
sume pergaduhan berpunca ini ke?
adoii..sakitnya hati aku last week..
bila ade org ke3..takde angin tiba2 pokok bergoyang..
rupanya aku yg xsedar angin tu dah makin kencang.,
pokok dah hampir nak tumbang br aku sedar..tp ape kan daya..
aku hanya wanita yg lemah,,
aku menerima segala nya ngan penuh kesabaran..
hati wanita tu berjoget keriangan atas kesedihan org lain..
Allah akn balas segalanya dik..
akk xpernah simpan am hati apa yg adik wat kat akk last week..
cuma perasaan kecewa tu masih ada dalam benak hati ku...
ain..be strong!!! ko bkn xpernah kene bnd yg lbh truk kan..
rilex suda....peace!!!! hope...be strong!!!

Khamis, April 29, 2010

opss!!!!

hmpir terlupa....

wat my dear~~

**next year leh kasik lagi yeee...hihihi.... **


kek pemberian dear..^^



haaa..ni la cheese kek pemberian dear..
dia wat sendiri tau...special utk aku besday lps...
ni aku snap pas dah nk hbs mkn..
lupa...hahaha...
sedap n menarik...
papepun.....** thanks syg...luv u so much!! **

hiihhih....^_^

Rabu, April 28, 2010

yeeyy!!!

yes!! salam sume..hype!!!
hihih... exam dah habis..
bermakna cuti pon dah bermula..
2bulan k cuti..
lamaaaa....kan...=))
besttttt!!!!!!!!

Selasa, Mac 16, 2010

dah lama....

hurmm... salam...=)
lamanya asa aku x update blog ni kan...
xde masa la...n xde stori hangat kot.. =P
tgk la bile ade slera nk post stori...
hati ngah sakit kot skang ni...
hurmmmm...... baissss.....